„Mesajul meu este unul simplu şi consistent, pe parcursul ultimelor câteva luni, şi este de a reitera importanţa reformelor, necesitatea ca guvernul să îndeplinească condiţiile FMI-lui şi să implementeze reformele demult necesare, inclusiv din sectorul justiţiei şi combaterea corupţiei. (...) Aş spune abordarea problemei corupţiei, care este o problema mare în Moldova, necesită „leadership”, inclusiv pentru implementarea legislaţiei, şi prin exemplul de abordare. Dar, după mine, e nevoie şi de o schimbare societală şi culturală. Ţine de decizia fiecărei persoane din societate să se dezică de felul vechi de a aborda lucrurile, şi tine de fiecare să accepte că este o alta cale prin care vor să-şi trăiască viaţa şi să ofere oportunităţi pentru copiii lor, pe care ei nu le-ar avea în caz contrar. Şi anume aşa va fi susţinută prosperitatea, pe care cetăţenii Moldovei o vor şi, desigur, o merită. Deoarece corupţia, răspândită atât de larg, afectează economia, scad investiţiile străine directe, frânează dezvoltarea unei societăţi bazate pe meritocraţie, şi o fac să fie o societate unde relaţiile decid tot. Cred că anume un aşa viitor, fără corupţie, vor cetăţenii Moldovei, şi noi, Statele Unite, susţinem aceasta foarte mult.”, a declarat Bridget Brink la Europa Liberă.

Oficialul american a adăugat în context că este foarte importantă investigarea jafului de la cele trei bănci din Moldova. „Este importantă nu numai identificarea celor vinovaţi, dar şi recuperarea bunurilor pierdute, care, de fapt, sunt banii oamenilor”, a adăugat Bridget Brink.

Asistentul adjunct al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii a menţionat că ţara sa susţine aspiraţiile Moldovei pentru un viitor mai democrat, mai prosper, un viitor european şi a încurajat cetăţenii moldoveni să se ţină de această cale.

 „În primul rând, vreau să spun că e minunat că am vizita din nou Moldova. Am o plăcere că portofoliul meu include aceasta ţară fascinantă, interesantă şi plină de potenţial, din punctul meu de vedere. SUA susţin aspiraţiile poporului Moldovei pentru un viitor mai democrat, mai prosper, un viitor european. Democraţia necesită muncă asiduă şi timp. Noi am făcut acest lucru pe parcursul a mai mult de 200 de ani şi încă nu am atins perfecţiunea. Aş vrea să încurajez oamenii să se ţină de această cale. Este important ca guvernul, poporul, societatea – toţi să fie implicaţi în acest proces, ca să atingă succesul”, a conchis Bridget Brink.