„Ştiind la ce presiuni au fost şi sunt supuşi, fără resurse, conduşi doar de entuziasmul unei mâini de oameni, nu am prea crezut că vor reuşi. Dar am sperat! Este un exemplu că se poate. Că moldovenii optează masiv pentru schimbare”, susţine fostul prim-ministru.

Totodată, Ion Sturza vorbeşte despre implicarea tinerilor în procesul de colectare a semnăturilor, dar şi despre atacurile la care au fost supuşi în ultima vreme liderii Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Ştiu că mulţi îi suspectează pe liderii mişcării de toate relele de pe pământ. Aşa e când începi să contezi pentru ceva ce ai realizat. Au făcut şi multe greşeli tactice. Dar mi s-a părut că au fost sinceri, pe cât e posibil să fii sincer, în aceste condiţii. Şi mă gândesc, în primul rând, la tinerii care au susţinut Platforma DA, la cum au mers ei prin noroi şi frig la oameni. Efortul nu e comparabil cu chatul de pe FB, la cald… Şi au reuşit!”, afirmă Sturza.

„Acest rezultat remarcabil, combinat cu protestele în masă din ultimul an, merită să fie apreciat, indiferent de opţiunile noastre politice. Au fisurat sistemul... Moldova nu va mai fi la fel...”, crede fostul premier.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.