Ion Sturza: „Decizia de impunere a unor deputaţi să voteze Guvernul Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel în România”

Ion Sturza: „Decizia de impunere a unor deputaţi să voteze Guvernul Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel în România”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.02.2016 18:27
Fostul premier Ion Sturza vine cu noi dezvăluiri. Potrivit lui, unii deputaţi „au fost impuşi să voteze Guvernul Plahotniuc”, decizia fiind luată la cel mai înalt nivel în România.

„Dezamăgirea mea nu vine de la ce am putea să facem cu Republica Moldova, pentru că în continuare consider că am putea s-o stabilizăm şi s-o aducem mai aproape de Europa şi de România implicit. Dezamăgirea mea a venit de la reacţia Occidentului şi a României la situaţia concretă. Şi vreau să vă confirm că decizia iniţială de neimplicare, după care de implicare şi de bonitate lui Plahotniuc şi de impunere a unor deputaţi să voteze Guvernul Plahotniuc a fost luată la cel mai înalt nivel în România. Punct.”, a declarat Ion Sturza, în cadrul unei conferinţe la Bucureşti, organizată astăzi de Expert Forum, unde s-a discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova.

Amintim că, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Ion Sturza a declarat că desemnarea sa pentru funcţia de premier la sfârşitul anului trecut a avut drept scop oferirea unui răgaz pentru preşedintele Timofti şi pentru partenerii de dezvoltare ai RM pentru a-şi reveni din şocul înaintării la această funcţie a oligarhului Vladimir Plahotniuc: „Umilit eram dacă eram ales de actualul Parlament. Ideea de a fi promovat în acea funcţie a fost pentru a da posibilitate preşedintelui şi partenerilor de a avea un răgaz pentru a ieşi din şocul înaintării la funcţia de premier a celui mai detestat dintre moldoveni - Plahotniuc.”

Totodată, fostul premier a declarat că Republica Moldova este o poveste „horror”, capturată de o singură persoană, care controlează toate instituţiile statului şi dirijează un sistem criminal care fură în fiecare minut cetăţenii ţării. „Vreau să-i întreb pe partenerii de dezvoltare ai RM cum a fost posibil acest horror, cum a fost posibil ca ţara să fie capturată de o singură persoană, care a pus mâna pe toate funcţiile statului. Banalitatea e că acest sistem fură în fiecare minut prin făină, pâine, energie electrică, gaze, facturi, pentru orice minut vorbit la telefon, prin tot”, a declarat Ion Sturza.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP