Barbăroşie a comentat astfel declaraţiile fostului lider de la Cotroceni, care i-a acuzat de „laşitate” pe reprezentanţii protestatarilor de la Chişinău, care au spus că în prezent este mai importantă „consolidarea” în faţa pericolului captivităţii definitive a statului decât argumentele geopolitice.

„Atunci ce să facem? Să-l susţinem pe Plahotniuc, pentru că el se declară proeuropean? Eu consider că tocmai poziţia domnului Băsescu este una laşă”, a declarat Barbăroşie în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

Potrivit acestuia, aşa-zisele „soluţii” ale lui Băsescu, „integrarea europeană” sau „unirea cu România” sunt doar nişte „proiecte”, care se pot spulbera în condiţiile în care Plahotniuc va captura definitiv statul.

„La cum arată lucrurile acum, Republica Moldova mai degrabă poate deveni un stat falit decât unul european. Noi riscăm să ajungem în situaţia în care va trebui să instaurăm guvernarea externă pentru a ne salva. Numai că nu ştiu ce guvernare externă va veni aici”, a precizat Barbăroşie.

El a mai spus că dacă nu vor exista proteste masive şi consolidate, atunci „riscăm sa ajungem un nou Belarus”.

„Vor fi închise surse mass-media. Protestatarii şi politicienii incomozi vor fi trimişi la puşcărie”, a avertizat analistul politic.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.