„Cererea de demisie a Procurorului General este un gest determinat de presiunile interne şi externe, iar momentul ales, finalizarea aşa-zisei reforme a instituţiei, este parte a unui  scenariu ad-hoc elaborat de uzurpatorul puterii de stat, disperat de faptul ca nu mai poate păcăli partenerii financiari şi de dezvoltare ai R. Moldova.”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr” a adăugat că este important ce va urma după această demisie.

„Esenţiale sunt următoarele acţiuni sau inactiuni. Desemnarea sau nedesemnarea unui Procuror General integru, profesionist, dispus sa investigheze furtul miliardelor de lei, spalarile de miliarde de dolari, devalizarile bugetelor de stat municipale şi locale, condamnarile la comandă politică şi mafiotică.

Pentru reforme şi schimbări reale e nevoie de voinţă politică, pe care actuala guvernare ilegitimă şi antipopulara nu o are.

Rocadele unor scule ale regimului Plahotniuc nu mai impresionează pe nimeni.”, a conchis Andrei Năstase.

Precizăm că astăzi procurorul general, Corneliu Gurin, a anunţat în plenul Parlamentului că-şi depune mandatul. Asta în condiţiile în care, anterior, demisia lui Gurin a fost cerută la toate protestele organizate de Platforma Demnitate şi Adevăr, dar şi în Parlament de forţele de opoziţie. Totodată, Gurin a decis să se lasă de funcţie la o zi după ce Uniunea Europeană a criticat dur acţiunile Procuraturii Generale care, în plină criză, a procurat 14 automobile noi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.