„În toată lumea nu există un cens atât de mare în realizarea referendumului, doar în Republica Moldova. În România, unde sunt peste 22 de milioane de cetăţeni, sunt necesare doar 100 de mii de semnături pentru a organiza un referendum. Moldova este mai cu barbă, la două milioane de cetăţeni cât au mai rămas, sunt necesare 360 de mii de semnături”, a subliniat Chiril Moţpan.

Prezent la emisiune, şi liderul PSRM, Igor Dodon, susţine ideea referendumului şi menţionează că acest drept le-a fost furat cetăţenilor încă în 2000, atunci când au fost introduse unele modificări în Constituţie. „Începând cu anul 2000, după modificările introduse în Constituţie de Voronin, Diacov şi alţii, cetăţenii au fost privaţi de dreptul de a alege ei înşişi preşedintele, şi asta nu este corect. Trebuie să întoarcem cetăţenilor dreptul de a alege preşedintele ţării”, a declarat Dodon.

„Din 2000 şi până în prezent preşedintele era ales în Parlament, după 22-23 martie, când expiră mandatul lui Timofti, trebuie să fie ales alt preşedinte. Noi ne dorim foarte mult ca viitorul preşedinte să fie ales direct de popor şi ar fi bine ca acest proces să aibă loc odată cu alegerile anticipate”, a mai adăugat liderul fracţiunii socialiştilor.