„Partenerilor de dezvoltare. Mimarea reformelor continuă. Ce folos că a fost aprobată legea nouă cu privire la procuratură sau pachetul de legi anticorupţie ? Avem un procuror de la GBC. Am avut un CNI impotent, vom avea un ANI docil”, a scris membrul Platformei Demnitate şi Adevăr pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Slusari accentuează că totul este bine doar pe hârtie, însă statul rămâne capturat în continuare, iar cei care au cotropit RM aşteaptă cu nerăbdare banii de la donatorii externi.

„Dar pe hârtie totul este bine. Foaia de parcurs cu UE, cred că, formal deja este îndeplinită la 120%. Dar statul cum a fost capturat, aşa şi rămâne. Şi cei care ne-au cotropit cu nerăbdare aşteaptă următoarele tranşe de bani de la donatorii externi”, a declarat vicepreşedintele al Partidului Platforma DA.

Precizăm că ieri Dumitru Ţîra şi Tatiana Paşcovschi au fost aleşi să reprezinte societatea civilă în Consiliul de Integritate din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate. Decizia a fost luată de o comisie instituită de Ministerul Justiţiei. Nu toţi membrii au fost însă de acord. Unii spun că desemnarea celor doi reprezintă o insultă adusă societăţii civile şi nu exclud că vor solicita repetarea concursului. 

Dumitru Ţîra este în prezent managerul unui post de televiziune privat. Anterior, a condus Publika TV, ce aparţine oligarhului Plahotniuc. Tatiana Paşcovschi, în prezent ofiţer de presă al Asociaţiei Promo-Lex, a fost realizatoarea şi prezentatoarea unei emisiuni de la Canal 2, un alt post de televiziune ce aparţine lui Vladimir Plahotniuc.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.