„Priorităţile preşedintelui ales sunt statalitatea, neutralitatea şi apărarea ortodoxiei. Sună tare, solemn şi …fără sens. El va apăra statalitatea. Cine ameninţă statul? Este oare posibil să protejezi statul care a fost capturat din interior? În timpul unei emisiuni la care a participat Dodon, acesta niciodată nu a rostit noţiunea de „stat capturat” şi numele lui Plahotniuc. Ca să înţeleg, anume faţă de Plahotniuc va respecta neutralitatea”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Slusari consideră că duşmanii ortodoxiei, de care Dodon promite să protejeze societatea, nu sunt minorităţile sexuale, ci degradarea morală pe fundalul sărăciei şi familiile distruse, în care copiii cresc fără părinţi. Toate acestea reprezintă o consecinţă a politicii ineficiente a actualei guvernări.

„Protecţia ortodoxiei şi problema minorităţilor sexuale. Nu cred că minorităţile sexuale ameninţă în mod direct ortodoxia. Alţi potenţiali duşmani tot nu prea văd, cu excepţia uriaşei degradări morale pe fundalul sărăciei crâncene a populaţiei şi zeci de mii de familii distruse, în care copiii cresc fără părinţi. Motivul existenţei acestora, de asemenea, este politica actualei guvernări”, a spus membrul Platformei DA.

În urma celor declarate de către Dodon, Slusari constată că preşedintele ales va lupta cu actualul regim în aşa fel încât să nu fie afectat în mod direct, dar nici regimul să nu-i creeze incomodităţi.

„Niciun cuvânt despre represiunea politică, justiţia dirijată dintr-un singur punct de control, graba în care guvernarea încearcă să legalizeze miliardele furate, bunurile funcţionarilor corupţi şi ultimele dezvăluiri despre Plahotniuc, Botnari şi Iaralov. Per general, a promis că va lupta cu homosexualii, cu istoria românilor, cu unioniştii şi în particular cu Traian Băsescu. Cu actualul regim preşedintele ales va lupta în aşa mod încât să nu fie afectat, dar nici regimul să nu-l deranjeze prea tare. Şi asta în speranţă că Plahotniuc va obosi să fure şi va pleca de bunăvoie”, a opinat vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.