Din discuţie se poate desluşi că liderul PL este supărat rău pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu, despre care spune că intenţionează să-şi facă partid în Republica Moldova. 

Discuţia ar fi avut loc înaintea alegerilor parlamentare din România, în cadrul unei şedinţe de partid. Mihai Ghimpu pare să vadă o ameninţare în fostul şef de stat român Traian Băsescu.

Liderului PL şi altor membri de partid nu le-ar conveni că unii dintre tinerii unionişti au participat la mitinguri organizate de susţinătorii lui Băsescu.
Se pare că Mihai Ghimpu ar fi purtat discuţii cu Constantin Codreanu, candidat pentru diaspora la Camera Deputaţilor din Parlamentul României, din partea Partidului Mişcarea Populară, condus de Traian Băsescu.

Mihai Ghimpu nu a răspuns la telefon pentru a spune dacă el este cel care apare în înregistrare. Anterior, Traian Băsescu a infirmat zvonurile potrivit cărora ar intenţiona să se implice în viaţa politică din Republica Moldova.

În ultima vreme, Partidul Liberal este marcat de scandaluri. La începutul săptămânii, Biroul Politic al formaţiunii a decis să-i retragă sprijinul ministrului Apărării, Anatol Şalaru, şi i-a cerut premierului Pavel Filip să facă un demers către şeful statului pentru a-l demite din funcţie. Conducerea PL l-a învinuit că ar fi încercat să destrame fracţiunea PL din Parlament.

De cealaltă parte, şeful de la Apărare este convins că, în acest mod, Mihai Ghimpu se răzbună pe el pentru că a insistat să fie realeasă şefia partidului. Anatol Şalaru afirmă că liderul PL se comportă ca un dictator şi că a discreditat formaţiunea, după ce a obţinut un scor slab la alegerile prezidenţiale. Şalaru nu exclude că ar putea să-l înlocuiască pe Ghimpu la şefia partidului.