„Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-şi depună mandatul de preşedinte şi să accepte convocarea congresului şi alegerea unei noi conduceri. Situaţia actuală a partidului este una dezastruoasă. Partidul Liberal are nevoie de reconstrucţie, Partidul Liberal are nevoie de noi lideri, dacă nu - riscăm să ajungem în coşul de gunoi al istoriei”, a scris Şalaru, pe pagina sa de Facebook.

„Paradox. Alături de Igor Dodon şi Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu este cel de-al treilea preşedinte care vrea demiterea mea de la Ministerul Apărării. Nu am de gând să părăsesc partidul pe care l-am fondat şi pentru care am luptat. Punct”, a mai scris Anatol Şalaru.

Totodată, ministrul Apărării a declarat, pentru Jurnal de Chişinău, că demersul lui Ghimpu este o încercare disperată a lui Ghimpu de a menţine controlul asupra partidului şi a câtorva ministere. „Are o teamă cumplită de reformare a formaţiunii. De asta se teme cel mai tare Ghimpu”, a punctat Anatol Şalaru.