Slusari constată că situaţia este una alarmantă, întrucât statul devine unul autoritar, condus de un om cu dereglări mintale şi obsedat de putere, iar cetăţenii nu sunt altceva decât simpli ostatici ai acestei persoane.

„Nu m-a mirat că Parlamentul a trecut la regim de noapte, este un regim specific stăpânului acestei ţări. Mi se pare că lucrurile sunt foarte grave, situaţia este una alarmantă, practic ne apropiem de un stat autoritar în frunte cu o persoană cu dereglări mintale, o persoană care este obsedată de putere, iar toată populaţia care a mai rămas în ţară este ostatică acestei persoane. În loc să recurgă la legea de confiscare a averilor celor corupţi, ei din contra încearcă cu 2% să legalizeze ceea ce au furat. Plahotniuc încearcă să legalizeze nişte afaceri obscure, precum şi rezultatele coruperii mai multor persoane, dar şi afaceri ale acoliţilor săi. Până la 1 aprilie furând de la noi miliarde şi miliarde cu 2% vor fi compensate toate furturile şi actele de corupţie din ultimii 25 de ani”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr menţionează că actualul regim autoritar, care este detestat de întreaga populaţie, se menţine la suprafaţă doar datorită aparatului represiv, iar pentru a-l controla în totalitate este necesar ca toate instituţiile de forţă, precum PG, MAI şi CNA să fie la cheremul unei singure persoane.

„Ceea ce se întâmplă cu procurorul general, ceea ce se întâmplă cu reforma pensiilor, majorarea tarifelor, sunt urmări ale furtului miliardului. Toate aceste lucruri se întâmplă în condiţiile unui regim autoritar care este detestat de 95% de populaţie, nu este credibil, nu are dreptul moral şi juridic de a face reforme. Unica metodă de a se menţine la guvernare este aparatul represiv. Sunt represiunile şi dosarele penale. Pentru asta este necesar ca toate organele de forţă - PG, CNA, MAI să se afle în subordinea unui singur om şi atunci este posibil de rezistat, de înăbuşit orice opoziţie şi încercare de a se opune acestui regim. Pe de altă parte, acest regim pretins european trebuie măcar uneori să arate că mimează reforme, iar mimarea reformelor iarăşi are loc din contul cetăţenilor. Dacă ar avea loc reforme adevărate, această guvernare conştientizează că îşi taie creanga pe care stă”, a spus Slusari.

În Parlament se votează legi la pachet, constată Slusari, iar catastrofa socio-economică în care s-au pomenit cetăţenii nu poate fi soluţionată doar printr-o aşa-zisa reformă de majorare a vârstei de pensionare.

„Cei care erau responsabili de situaţia economică au adus ţara la dezastru social-economic, la genocid social şi mai pretind să conducă această ţară. Şi lumea care nu poate opune rezistenţă pur şi simplu pleacă. Această catastrofă o trăim acum şi nu poate fi soluţionată prin aşa-zisa reformă de majorare a vârstei de pensionare – este o mimare. Atunci când statul nu doreşte să facă reforme reale, el merge pe calea cea mai simplă, iar toate chestiunile ce ţin de reforme sunt puse pe umerii cetăţenilor”, a conchis Alexandru Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.