„Rezultatele preliminare ale scrutinului din România confirmă poziţia de lider a Partidului Social Democrat pe scena politică din ţara vecină, dar mai ales confirmă încrederea populaţiei în echipa condusă de Liviu Dragnea”, se spune într-un comunicat emis de PD.

Precizăm că preşedintele român Klaus Iohannis a anunţat că nu va propune un premier cu probleme penale sau un fost condamnat, atunci când a fost întrebat dacă îl va accepta pe Liviu Dragnea ca prim-ministru din partea PSD.

Şi Plahotniuc a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare la adresa PSD.
 
„Considerăm că victoria electorală a PSD reflectă profesionalismul candidaţilor săi înscrişi în cursa pentru Camera Deputaţilor şi Senat, pe care românii i-au ales să îi reprezinte în următorii patru ani. Ne declarăm convingerea şi încrederea că buna colaborare dintre partidele noastre va continua şi se va consolida prin proiectele comune pe care le vom susţine de la guvernare, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova şi ai României”, se spune în mesajul oligarhului.

Ca şi în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2014, când PD a recurs la turism electoral şi pomeni electorale în schimbul voturilor pentru Victor Ponta, şi de această dată democraţii au aplicat obiceiul fraudulos de a-i aduce pe alegători cu microbuzele la secţiile de votare. 

Potrivit unor imagini postate pe o reţea de socializare, mai mulţi moldoveni ar fi fost aduşi la o secţie de votare deschisă la Edineţ cu un microbuz inscripţionat cu simbolul şi sigla PD. Autorul filmuleţului susţine că formaţiunea ar acţiona în sprijinul PSD-ului de peste Prut.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.