„Pentru toţi cei interesaţi: aceasta este o tentativă evidentă de dezinformare. Preşedintele Uniunii Creştin-Democrate a Germaniei, doamna Angela Merkel, s-a întâlnit cu doamna Maia Sandu, candidatul la funcţia de preşedinte al RM, în timpul summitului Partidului Popular European pe 20 octombrie, la Maastricht, Olanda. În timpul acestei scurte întâlniri, cancelarul Merkel şi-a exprimat susţinerea faţă de Sandu în alegeri. Cu toate acestea, problema refugiaţilor nu a fost abordată la această scurtă interacţiune”, a declarat Bertil Wenger. 

Precizăm că Prime a difuzat un material precum că „diaspora siriană din Moldova o susţine pe Maia Sandu”, în imagini apărând trei studenţi străini. În aşa-zisa ştire nu a existat nicio confirmare a naţionalităţii studenţilor. Mai mult, cei de la Prime au folosit şi o imagine preluată de pe un site din România, cu alţi studenţi, care nu au nicio legătură cu subiectul. 

După difuzarea subiectului, tinerii care apar în reportaj au declarat că răspunsurile lor au fost interpretate greşit.

În materialul realizat de Prime, se face trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a inventat minciuna precum că Maia Sandu şi-a dat acordul la Bruxelles ca RM să primească refugiaţi din Siria.

Ştirea a fost, practic, desfiinţată de internauţi care n-au putut ignora o manipulare de asemenea proporţii. Jurnalistul Andrei Bolocan, autorul emisiunii Lumina, a realizat un video în care comentează minciuna fabricată de Prime. Fostul prezentator TV a remarcat faptul că „ştirea” a fost făcută în baza unui filmuleţ apărut pe o pagină YouTube creată în aceeaşi zi.