„PPE rămâne profund îngrijorat în privinţa neregulilor electorale din al doilea tur de scrutin, inclusiv îngrădirea dreptului constituţional la vot pentru moldovenii din străinătate. Acest lucru reprezintă o obstrucţionare crasă şi o încălcare a legii, care trebuie să fie investigate de autorităţile competente”, se spune în declaraţia semnată de Joseph Daul.

Totodată, preşedintele PPE afirmă că rezultatul obţinut de candidatul comun al forţelor antioligarhice arată că oamenii îşi doresc schimbarea şi că aceasta este inevitabilă.

„Aş dori să felicit candidatul proeuropean de centru-dreapta, Maia Sandu, pentru rezultatul remarcabil obţinut în aceste alegeri. În ciuda atacurilor murdare la care a fost supusă în campanie, Maia Sandu a reuşit, cu resurse foarte puţine, nu numai să obţină cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un partid proeuropean de centru-dreapta, dar, de asemenea, să mobilizeze electoratul şi diaspora într-un mod fără precedent. Acest lucru arată că dorinţa oamenilor de a avea politicieni oneşti şi credibili este în creştere tot mai puternică şi că schimbarea se va întâmpla în mod inevitabil", a declarat preşedintele PPE.

Joseph Daul a mai îndemnat forţele antioligarhice să rămână unite pentru a-şi consolida eforturile la alegerile parlamentare din 2018.
 
„În cele din urmă, aceste alegeri au dovedit că, atunci când partidele de centru-dreapta rămân unite, ele reprezintă o forţă majoră, care poate aduce speranţă şi schimbare în ţară. Acum, mai mult ca oricând, aceste forţe politice trebuie să continue să coopereze înaintea alegerilor parlamentare din 2018, pentru a asigura un viitor mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a conchis preşedintele PPE.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.