FOTO

Fraudarea alegerilor, tot mai evidentă: În alte 9 secţii voturile pentru Maia Sandu ar fi fost plusate la Dodon

Fraudarea alegerilor, tot mai evidentă: În alte 9 secţii voturile pentru Maia Sandu ar fi fost plusate la Dodon
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.11.2016 18:23
După ce în mai multe localităţi din ţară au fost semnalate erori grave privind rezultatele datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, oamenii continuă să dezvăluie noi cazuri în care rezultatele alegerilor în anumite secţii au fost inversate în defavoarea candidatul unic al forţelor antioligarhice.

De această dată, au fost raportate erori la 9 (!) secţii de votare, unde voturile pentru Maia Sandu au apărut drept voturi pentru Dodon în datele de la CEC. Este vorba despre Stăuceni, secţia 301; satul Albina, Cimişlia, secţia 12; satul Hârtop (Cimişlia), secţia 27; satul Javgur (Cimişlia), secţia 32; satul Gradişte (Cimişlia), secţia 23; satul Ecaterinovca (Cimişlia), secţia 20; satul Codreni (Cimişlia), secţia 19; satul Lipoveni (Cimişlia), secţia 34; Orhei (Orhei) secţia 14. Mesajul a fost publicat în grupul Adoptă un vot.Astăzi, au fost semnalate trei cazuri similare. Este vorba despre oraşul Nisporeni, comuna Leuşeni din raionul Hânceşti şi satul Copceac, raionul Ştefan Vodă, acolo unde Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi. Cifrele de la CEC arată însă altceva.

Comisia Electorală Centrală a venit cu o reacţie lamentabilă, admiţând că astfel de „erori de ordin tehnic” s-ar fi putut strecura în procesul de prelucrare a rezultatelor.
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP