„În aşa mod, PD şi Plahotniuc au evitat o înfrângere ruşinoasă şi dezonorantă în această campanie, care l-ar pune într-o poziţie nefavorabilă, pentru că şi aşa guvernarea nu are credibilitate şi legitimitate şi asta ar fi fost o dovadă în plus”, a declarat Victor Ciobanu.

Totodată, editorialistul spune că decizia lui Lupu mai putea fi luată şi din cauza unei influenţe venite din exterior. „Aş zice că există şi o influenţă a factorului extern, care şi-a spus rolul, mai întâi ne amintim de promisiunea lui Plahotniuc făcută în SUA, în care a promis că, niciodată, în Moldova, nu va câştiga un candidat pro-rus”, a mai spus Victor Ciobanu

„Dacă Maia Sandu câştigă cu suportul sau fără suportul Partidului Democrat, pentru că e un măr otrăvit până la urmă, atunci Plahotniuc ca şi cum s-a ţinut de promisiuni. Dacă Dodon câştigă, va avea prilejul să spună că a făcut tot posibilul să câştige candidatul proeuropean, dar uite că a câştigat Dodon”, a punctat analistul politic.

Precizăm că Marian Lupu, candidatul PD la prezidenţiale, a anunţat că se retrage din cursa pentru preşedinţie, invocând motivul că Maia Sandu are mai multe şanse să-l învingă pe prorusul Igor Dodon.