„Este o campanie murdară, dar nu zvonurile sunt problema principală. Este campania în care s-au inventat reguli artificiale pentru ca guvernarea să-şi menţină poziţia”, susţine fostul consilier guvernamental. Alaiba este de părere că alegerile sunt din start fraudate şi se face tot posibilul ca să câştige „cine trebuie”.

Aici, expertul îl menţionează pe Igor Dodon şi Marian Lupu, care, în viziunea sa, nu vor servi cetăţeanul, ci, mai degrabă, interesul oligarhului Plahotniuc.

„Cred că aceste alegeri deja sunt fraudate, regulile au fost făcute ca să câştige cine trebuie. Sunt mai multe candidaturi care sunt o soluţie optimă pentru guvernare, vorbim despre oamenii care nu servesc interesului public, dar servesc interesului lui Plahotniuc. Cred că acelaşi Igor Dodon este un compromis excelent pentru Plahotniuc. Dodon nu a reuşit să răspundă inteligibil la o întrebare despre trecutul său la Ministerul Economiei. Există şi veşnicul candidat, Marian Lupu, care visează de 20 de ani să ajungă preşedinte, dar nici acum nu mai are nicio şansă”, a precizat Dumitru Alaiba.

Există şi unii candidaţi favorizaţi şi finanţaţi din bani murdari, care, potrivit lui Dumitru Alaiba, pot fi remarcaţi privind billboard-urile bombastice de pe străzi sau văzuţi în publicitatea electorală la canalele holdingului lui Plahotniuc.

„Avantajaţi sunt cei care sunt finanţaţi din bani murdari, din offshore, din milioane. Vedem favoriţii, vedem billboard-uri, putem să includem televiziunile holdingului şi vom vedea cine este favorizat. Şi acolo nu este agresiune dintre Lupu şi Dodon. Există cineva care e super avantajat şi cineva care e dezavantajat”, a punctat Alaiba.