Ast­fel, depu­ta­tul Iurie Dârda, fon­da­tor la două firme, SRL „Dar­si­mid” şi SRL „Dansi­cons”, una din­tre cele mai cunos­cute com­pa­nii de con­stru­cţii din ţară, donează 500 000 de lei, iar Vale­ria Bejan, care abia în 2015 a ocu­pat foto­liul de par­la­men­tar, oferă 300 000 de lei, scrie Ziarul de Gardă.

Totuşi cel mai sim­ţi­tor aport, de 700 000 de lei, îl aduce Vale­riu Ste­rea, direc­to­rul com­pa­niei de trans­port BALCANTIR SRL, celui căruia în 2009, pe când exer­cita func­ţia de pre­şe­dinte inte­ri­mar al R. Mol­dova, Ghimpu i-a acor­dat Ordi­nul de stat „Glo­ria Mun­cii”.

Totodată, libe­ra­lul Iurie Topală, direc­tor gene­ral al Î.S. „Calea Ferată din Mol­dova”, desem­nat în această func­ţie la 23 sep­tem­brie 2015 de către minis­trul Chi­rin­ciuc, donează pre­şe­din­te­lui PL suma de 500 de mii de lei. Alte 300 de mii de lei sunt donate de către Tatiana Russu.

Întreg buge­tul acu­mu­lat, Ghimpu l-a inves­tit în publi­ci­tate elec­to­rală la TV, radio, presa elec­tro­nică sau pano­uri stra­dale, dar şi pen­tru arti­cole publi­ci­tare în presa scrisă sau arti­cole pro­mo­ţio­nale cu sim­bo­lul PL.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.