„Sunt momente în viaţă când eşti obligat să priveşti îndărăt şi să te întrebi simplu şi sincer: unde şi când am greşit? În politică, de regulă, deciziille se iau respectându-se principiul fundamental al democraţiei: minoritatea se supune majorităţii. Atunci însă când totul strigă în tine, când simţi că nu poţi trece peşte convingerile tale, întrucât încetezi să te mai respecţi, procedezi aşa cum îţi dictează conştiinţa. Câţi deputaţi din actualul Legislativ gândesc astfel? Pe cine şi unde îl doare că cetăţeanul a obosit de promisiuni deşarte, de o realitate fără precedent, când toate instituţiile statului sunt subordonate unei singure persoane, persoană care poate demite propriul guvern, dacă îndrăzneşte premierul sau o altă persoană sus-pusă să nu-i răspundă la telefon? Până şi un ambasador recunoaşte că este inadmisibil ca prim-ministrul să nu răspundă la telefon "celei mai influente" persoane, deşi această persoană nu are oficial nicio funcţie în stat”, opinează Maria Ciobanu, citată de Unimedia.
 
Potrivit ei, în Moldova votul politic nu mai contează. Şi asta deoarece, banul închide şi deschide toate uşile.
 
„Suntem la un moment de cumpănă... Liderii PDM şi PL sunt obligaţi să-şi facă un examen de conştiinţă şi să le spună în mod deschis cetăţenilor UNDE, CÂND şi CUM au greşit? Eu nu văd cum s-ar putea înnoda o nouă alianţă fără a ne face fiecare dintre partidele care ne-am aflat la guvernare o MEA CULPA... 

Fugarii din PCRM şi transfugii nu sunt "soluţia" salvatoare, ci gradul de decădere morală a unui partid politic ce se vrea cel mai numeros şi cel mai puternic.  Deja votul politic nu mai contează în Republica Moldova. Banul închide şi deschide toate uşile...”, mai scrie liberal democrata.