Din lipsă de cvorum, la şedinţă fiind absenţi deputaţii PCRM, PSRM şi unii din PD, prima tentativă de învestire a Guvernului a eşuat.

„Regretăm acest fapt şi apreciem această acţiune drept iresponsabilitate a deputaţilor, o lipsă de cultură politică din partea deputaţilor care nu au venit la şedinţa Parlamentului”, a menţionat legislatorul PLDM.

Liberal-democraţii au fost prezenţi in corpore la şedinţa specială a legislativului.

„Considerăm că acest candidat, lista Guvernului şi acest proiect de program de guvernare au avut dreptul să fie dezbătute. Fracţiunea a decis să voteze lista şi programului. Din păcate nu am avut această ocazie. Ne-am fi dorit ca Moldova să aibă un Guvern, să se pună capăt crizei politice”, a mai spus Palihovici.

La şedinţa de astăzi a Parlamentului au venit doar 47 de deputaţi din cei 101 aleşi, ceea ce înseamnă lipsă de cvorum. În această situaţie, prima tentativă de votare a Guvernului a fost declarată eşuată.

„Potrivit art. 38 din Constituţie, avem lipsă de cvorum. Potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale, în situaţia în care există boicotare sau lipsă de cvorum, tentativa este considerată eşuată, iar preşedintele urmează să iniţieze negocieri pentru a desemna din nou un candidat la funcţia de premier”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.