Vicepreşedintele interimar al PLDM a subliniat de asemenea că cei şapte care au plecat au încercat totodată să capteze şi alţi deputaţi din fracţiune. „La timpul potrivit, vor spune cum a fost. Acum nu am probe ca să mă adresez în organele de drept. Niciunul din ei nu va recunoaşte. Acum în ochii lor se citeşte frica, este clar că sunt regizaţi”, a declarat Streleţ, adăugând că atunci când a fost desemnat Păduraru, în ochii foştilor colegi a văzut multă frică şi senzaţia de dependenţă de o anumită persoană.

Streleţ menţionează că mai mulţi deputaţi au fost sunaţi de fostul premier Vlad Filat, care se află la momentul actual în arest preventiv. „Unii colegi m-au informat că au fost telefonaţi de către Filat, însă eu nu cunosc subiectul discuţiilor. Unul dintre ei a declarat chiar în plenul Consiliului că a fost sunat de Vlad Filat”, a spus Streleţ.

Liberal-democratul a subliniat şi faptul că după ce democraţii a atras de partea sa cei şapte membri din PLDM, PD-iştii au pierdut orice interes de colaborare. Streleţ a mai declarat că foştii colegi nu-şi vor putea retrage semnăturile pentru că nu au libertatea de a face asta. „Ei sunt speriaţi şi panicaţi”, a mai conchis acesta.