Manipularea este la vedere. Deloc fină. Tu, pretins unionist, spui: „eu nu susţin pe nimeni. Vreau să facem Unirea!” Doar că lucrurile se schimbă când trebuie să critici pe cineva. În vizorul tău nu o să fie niciodată, dar niciodată puterea oligarhică. Pe tine nu o să te intereseze deloc ce furăciuni fac politicienii de astăzi, care au adus Republica Moldova într-un blocaj financiar inimaginabil. Tu îi critici pe toţi cei care… critică puterea oligarhică. Şi găseşti o grămadă de motive pentru asta. Toată fiinţa ta de unionist fals va fi concentrată împotriva forţelor politice din opoziţie. Pe tine, unionist imaginar, te pasionează să dai picioare în gură opoziţiei. De ce? Nu e greu de presupus. Puterea financiară a oligarhiei de la conducerea ţării este uriaşă. Tu ai fost angajat pe ici, colea la vreun sclav al oligarhilor. Aşa că nu-ţi vine să muşti mâna care te hrăneşte. Este foarte comod să susţii puterea oligarhică şi convenabil din punct de vedere financiar.

Şi dă-i, şi combate opoziţia. Eu nu zic că opoziţia este sfântă. Are o grămadă de probleme. O mulţime de oameni dubioşi care au fost obijduiţi de oligarhi orbitează în jurul opoziţie în ideea în care poate o să ajungă la putere şi atunci… Doar că acesta este un drob de sare deocamdată. Hai să vedem cine ne fură acum! Hai să vedem cine ne face viaţa grea astăzi. Hai să vedem unde este pitită oligarhia. Când ţara este distrusă de cei de la putere tu, pretins unionist, cauţi duşmani. Ne ameninţi cu Rusia. Eşti supărat că opoziţia ar fi statalistă şi că este împotriva unionismului. Iei anumite declaraţii anti unioniste ale unor actori din opoziţie le învârţi, le toci, faci mare tam-tam din ele. Evident, acuzi mâna Moscovei. O vezi peste tot. Şi acolo unde este, dar mai ales unde nu e. Dar asta nu reprezintă decât un truc propagandistic vechi de pe vremea lui Hitler şi Stalin. În loc să lupţi cu problemele interne, încerci să creezi duşmani externi. Nu-i atingi cu nicio floare pe oligarhii de la putere şi faci tot posibilul să păstrezi status quo-ul. De aici îţi iei banii. Ce căţeluş muşcă mâna stăpânului?

Pentru mine lucrurile sunt clare. Eu cred că nu trebuie să susţii neapărat opoziţia. Nici Platforma DA, nici pe Maia Sandu, nici pe Ion Sturza. Mai ales pe Renato şi Dodon. Totuşi, asta nu înseamnă că trebuie să-i ataci pe ei şi numai pe ei. Înţelegem că, tu, unionist prefăcut, vrei să rămână oligarhii la putere ca să fure, iar ţie, angajatul lor, să-ţi mai pice una, alta. În ceea ce îi priveşte pe unioniştii adevăraţi, care pun botul la astfel de manipulări, le spun ceva. Unirea este în pericol în special din cauza oligarhilor. Când s-o pune problema Unirii vrem să mai avem ce uni cu România. Dacă oligarhii fură tot, degeaba! Adevăratul unionist este cel care lupta împotriva corupţiei oligarhice. Corupţia de astăzi, cea care afectează vieţile cetăţenilor moldoveni acum! Unioniştii adevăraţi ar trebui să fie pe baricade, încercând să lupte cu cei mai mari duşmani ai Unionismului: CORUPŢIA, OLIGARHII, DICTATURA!

Sursa: cojocari.ro