Legislatorul a felicitat cetăţenii moldoveni pentru determinarea de care dau dovadă şi a subliniat necesitatea câtorva demisii a unor şefi ai instituţiilor de stat. "Nu se poate ca guvernarea să nu asculte de popor", a punctat Macovei. 

„În primul rând, felicitări grupului DA, Demnitate şi Adevăr pentru acest protest. Îl consider firesc şi mă bucur că oamenii nu se lasă şi stau în stradă. Aşa trebuie făcut când se întâmplă, când guvernanţii fac porcării, când nu se întâmplă nimic, când Procuratura nu cercetează. Poporul e suveran şi atunci trebuie să arate inclusiv ieşitul în stradă, fără violenţe, evident, dar trebuie să-şi spună părerea şi nu se poate să nu asculte de ei”, a declarat europarlamentarul român.

Totodată, Monica Macovei a declarat că susţine din plin o parte din revendicările manifestanţilor.

„Cred că trebuie să răspundă la ele conducerea Procuraturii, conducerea Centrului Anticorupţie pentru că nu se face nicio investigaţie, nici pentru devalizarea miliardului, nici pentru cazuri serioase de mare corupţie, da asta de mai mult timp, de ani de zile şi ca atare e foarte întemeiată această cerere. Şi asta merge în pas cu reformele. Dacă tot facem reforme, să nu le facem pe gură. Haideţi să punem alţi oameni, mai buni şi care chiar să facă treabă. De asemenea demisia conducerii Băncii naţionale, fiindcă nu avem explicaţie pentru acel miliard. De asemenea e o demisie care cred că se impune şi anume demisia preşedintelui Parlamentului, pentru că deja vorbim de peste o lună de miliardul ăsta. Trebuia deja de făcut o anchetă parlamentară, chemaţi şi cei din Guvern şi alţii în legătură cu acest subiect”, a adăugat Monica Macovei.

Europarlamentarul a avut şi un mesaj pentru protestatari. 

„Mesajul pentru cetăţenii care protestează este ca să stea să protesteze. Eu v-am spus ce cred eu că trebuie să obţină neapărat. Să ceară negocieri şi să fie luaţi în serios. Am avut şi noi în 90 un protest al minerilor, un protest din acesta de 52 de zile. Să sperăm că la voi nu o sa vină nimeni să vă ia cu ciomegele pe cei din piaţă, dar contează acest protest. Protestatari fac foarte bine ce fac. Să nu se lase manipulaţi de alţii, să meargă pe aceste principii şi reguli ale democraţiei. Eu îi felicit pe cei care stau în piaţă şi sunt cu tot sufletul lângă ei”, a conchis Monica Macovei.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.