Europarlamentar, către Federica Mogherini: UE trebuie să pună capăt propagandei ruseşti din Republica Moldova

Europarlamentar, către Federica Mogherini: UE trebuie să pună capăt propagandei ruseşti din Republica Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: caleaeuropeana.ro 09.09.2015 12:49
Eurodeputatul Andi Cristea a adresat o interpelare în regim de urgenţă pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă şi securitate, Federica Mogherini, privind planul Comisiei Europene de contracarare a propagandei ruseşti în statele din vecinătatea estică, începând cu Republica Moldova.

„Uniunea Europeană are datoria să consolideze vizibilitatea acţiunilor sale pentru a arăta clar sprijinul şi angajamentul său faţă de ţările partenere. Sunt necesare eforturi în materie de comunicare strategică în vecinătatea estică, iar o strategie de comunicare cuprinzătoare, eficientă şi sistematică presupune inclusiv personal adiţional angajat în cadrul Delegaţiilor UE în ţările din est care au semnat Acorduri de Asociere cu Uniunea Europeană. Propaganda anti-europeană se combate pe teren, nu doar de la Bruxelles” a menţionat Andi Cristea.

De asemenea, europarlamentarul a solicitat Comisiei Europene să întărească Delegaţiile UE din Chişinău, Kiev şi Tbilisi, prin angajarea de personal suplimentar care să aibă în fişa postului combaterea campaniilor de dezinformare ale Federaţiei Ruse, precum şi sporirea prezenţei informaţiei imparţiale europene folosind mai multe mijloace audiovizuale interactive şi platforme sociale în limba locală.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP