După ce românii Ştefan Bănică şi Loredana Groza au anunţat că nu vor participa la concert pentru că înţeleg că situaţia în Republica Moldova este dificilă şi nu vor să fie implicaţi în controverse politice, şi interpreţii de la Chişinău încep să refuze participarea.

Primul care a declarat că nu va lua parte la concertul de la Moldexpo a fost Pasha Parfeni. Interpretul afirmă că 6 septembrie trebuie să fie ziua schimbărilor şi îndeamnă oamenii să nu se lase ademeniţi de concerte. Mai mult, Parfeni se va alătura protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Ieri am luat decizia de a nu participa la concertul din 6 septembrie de la Moldexpo. Azi Ştefan Bănică Junior m-a făcut să fiu absolut sigur că am luat o decizie corectă. Îmi cer iertare dacă dezamăgesc pe cineva din potenţialul public al concertului, dar nu puteam proceda altfel. Şi dacă de obicei nimic nu poate fi mai important în viaţa mea decât muzica, atunci de data aceasta muzica îmi miroase a intrigi politice ieftine. Vă îndemn pe fiecare să renunţaţi la muzica „pe degeaba” de duminică. Pe 6 septembrie ea chiar nu va avea valoare. Nu vă lăsaţi ademeniţi, cu siguranţă vor mai fi posibilităţi să vă admiraţi artiştii preferaţi. Cred că duminică, 6 septembrie, e ziua când alte valori au prioritate. Şi vreau să cred că e ziua schimbărilor”, a scris Pasha Parfeni, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că ieri seara, pe ultima sută de metri, au fost anunţate concerte grandioase la Chişinău şi la Orhei, în paralel cu protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pe lângă faptul că la ambele concerte s-a anunţat participarea unui şir impunător de interpreţi celebri din ţară şi din străinătate, intrarea a fost anunţată liberă. Membrii Platformei au calificat această acţiune drept o „diversiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc”, care vrea astfel să diminueze din amploarea protestului organizat în aceeaşi zi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.