„Majoritatea subiectelor invocate în timpul protestelor, ceea ce ţine de reforma justiţiei, investigarea fraudei bancare, reforma sectorului bancar, mediul de afaceri sunt pe agenda guvernării”, a menţionat speakerul Andrian Candu.

„Cerem nişte lucruri concrete: cine a furat miliardul, de ce mai stau în funcţii? Dvs. cu Plahotniuc aţi acaparat sistemul judiciar în ţara asta, aţi transformat-o în moşie şi ne ţineţi sclavi”, i-a reproşat jurnalistul Chiril Moţpan, colonel în rezervă.

„Tensiunea creşte în societate. Demisia guvernatorului Băncii Naţionale şi demisia procurorului general ar fi un prim-pas spre detensionare şi prima deschidere a clasei politice faţă de solicitările noastre”, menţionat analistul politic Valentin Dolganiuc.

Candu a răspuns însă că, în opinia sa, nu toate demiterile au efect. „Demiterea unor funcţionari întotdeauna este o posibilitate, dar în situaţia în care demiterea nu ar aduce efecte, ea nu mai este atât de importantă. Un sistem dacă nu funcţionează sau este putred, el trebuie schimbat, sistemul”, a spus speakerul.

„Acest sistem putred a fost adus la putreziciune anume de voi, de clasa politică, de cei care au capturat instituţiile statului şi ştiţi foarte bine despre cine vorbesc, despre Plahotniuc în primul rând”, a fost replica avocatului Andrei Năstase, unul dintre liderii Platformei DA.

„Parlamentul Republicii Moldova să îndeplinească acele revendicări pe etape şi în final Republica Moldova să declanşeze mecanismul alegerilor anticipate”, a reiterat Dolganiuc, în context.

Potrivit lui Candu însă, alegerile anticipate ar provoca o criză şi mai mare. „Acţiunile care au fost întreprinse de pregătire a misiunii FMI, a investigaţiei fraudelor, orice oprire a acestor acţiuni provocate inclusiv de alegeri anticipate ar provoca instabilitate”, a menţionat Andrian Candu.

Răspunsurile conducerii ţării au nemulţumit însă manifestanţii. „Dvs încercaţi să le ambalaţi aşa, într-un limbaj mai frumuşel, cum se spune, dar eu nu mai pot răbda eu, ca fermier. Eu nu pot să întorc creditele în dolari, eu nu pot să plătesc dobânzile în bănci, casa îmi stă sub sechestru şi ca mine sunt sute, mii de fermieri. Începeţi urgent să faceţi curăţenie în instituţiile statului, aşa cum cere adunarea cetăţenilor”, a spus vicepreşedintele Uniunii Fermierilor, Vasile Mârzenco.

„Clasa politică actuală a dus ţara într-un dezmăţ. Noi considerăm că trăim într-un regim oligarhic, noi considerăm că ţara este asuprită de criminali. Oamenii au plecat peste hotare nu din proprie iniţiativă. Veniţi, domnilor politicieni, în oraşul Demnităţii, discutaţi cu oamenii”, a declarat, la rândul său, Inga Grigoriu, activist civic. 

Lipsa unor soluţii concrete a nemulţumit şi protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale.