Potrivit lui Lupu, Maia Sandu a fost aşteptată la sediul PD, unde a avut loc şedinţa fracţiunii, după semnarea acordului de constituire a alianţei de guvernare. Cu câteva minute înainte de şedinţă, PLDM a anunţat că Maia Sandu nu poate veni astăzi.

„Urma să avem o întrevedere cu candidatul propus la funcţia de premier. Este ceva firesc, mereu au loc astfel de discuţii, mai ales că preluarea mandatului are loc într-o perioadă destul de grea. Întâlnirea cu Maia Sandu a fost fixată pentru ora 16:00. Noi am început şedinţa la ora 15:00, iar cu 10 minute înainte, colegii noştri din PLDM ne-au rugat ca întâlnirea să aibă loc mâine. Am acceptat, o să aşteptăm. Dacă a venit aşa cerere, nu e corect să ne băgăm în suflet şi să insistăm”, a precizat Lupu.

La rândul său, deputatul PD Sergiu Sîrbu şi-a dat cu părerea despre motivul amânării vizitei. „Probabil s-a întâmplat ceva”, a spus deputatul.

Contactat de Jurnal TV, serviciul de presă al PLDM a spus că nu ştie nimic despre vizita pe care Maia Sandu urma să o întreprindă la sediul PD.

Ulterior, mai mulţi membri ai PLDM, dar chiar şi Vladimir Filat, au confirmat că Maia Sandu este candidatul la funcţia de premier.

Update 19:09 // Preşedintele PLDM, Vladimir Filat, a confirmat că Maia Sandu este candidatul la funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui briefing de presă. Totodată, Filat a menţionat că această decizie a fost votată în unanimitate de către PLDM.

„Eu vreau să pornesc de la cel mai important lucru şi asta ţine de semnarea acordului de constituire a AIE. Acest acord stabileşte foarte clar înţelegerile politice, ceea ce înseamnă că candidatul la funcţia de prim-ministru este înaintat de către PLDM. Totodată, noi am convenit că numele candidatului va anunţat după ce vom trece toate, dar toate, etapele necesare pentru că odată fiind înaintat să trecem la direct la etapa de învestire a guvernului”, a menţionat preşedintele PLDM.

De asemenea, Vladimir Filat a adăugat că „din păcate, nu ştiu intenţionat sau nu a fost manifestată un pic de grabă. Acum, eu sunt nevoit să vin cu următoarea declaraţie: PLDM prin decizie unanimă a înaintat candidatul doamnei Maia Sandu în calitate de prim-ministru”.

În context, Filat a declarat că „Moldova nu este într-o stare în care să ne permitem încercări. Abordarea pe care o are doamna Maia Sandu, din punctul meu de vedere, este una foarte matură şi responsabilă”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.