Întrevederea a început acum câteva minute la sediul Partidului Liberal, unde şi-a făcut apariţia Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, iar din partea PD Sergiu Sârbu, Pavel Filip şi din partea PL Dorin Chirtoacă. 

De asemenea, la sediul liberalilor au venit şi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vladimir Filat, şi  liderul PL, Mihai Ghimpu.

Politicienii discută despre o eventuală formulă a coaliţiei de guvernare. Deocamdată nu se ştie dacă cei care participă la discuţii vor face declaraţii pentru a anunţa dacă au ajuns sau nu la un acord privind formarea unei coaliţii de guvernare. Runda de negocieri de astăzi este precedată de o alta, care a avut loc aseară. 

Celelalte două formaţiuni parlamentare, a comuniştilor şi a socialiştilor, rămân, deocamdată, în afara procesului de negocieri pentru formarea puterii.

Învestirea unui nou Cabinet de Miniştri trebuie să aibă loc până pe 12 septembrie, când se vor împlini trei luni de la anunţarea demisiei de către ex-premierul Chiril Gaburici. În caz contrar, şeful statului va fi obligat să dizolve Parlamentul şi vor fi demarate alegeri anticipate. 

Amintim că liderii PLDM, PDM şi PL s-au mai întâlnit anterior în acest format. Ce-i drept, discuţiile au avut loc în secret. Deşi au trecut două luni de când Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia, şefii celor trei partide nu se pot înţelege. Asta chiar dacă Republica Moldova a rămas fără finanţare din partea Uniunii Europene, din partea Băncii Mondiale, iar Fondul Monetar Internaţional şi-a anulat vizita în ţara noastră.