Fiind întrebat de reporterul Jurnal TV ce a discutat cu Ghimpu vineri, la miezul nopţii, în faţa sediului PL, Plahotniuc, la fel ca şi liderul liberal, nu a dezminţit întrevederea. „Am vorbit despre Jurnal TV”, a spus Plahotniuc.

Update 13:10 // La rândul său, preşedintele PL a refuzat să comenteze spusele lui Plahotniuc, menţionând că s-a expus deja la acest subiect. 

„Plahotniuc nu-i nănaşul meu, nici eu finul lui şi el nu poate vorbi în numele lui, v-a răspuns el, treaba lui! Eu răspund de mine. Deci, eu am dat răspuns la acest subiect. Eu am răspuns foarte clar şi ieri, şi alaltăieri şi gata”, a declarat Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit membrilor Platformei „Demnitate şi Adevăr”, liderul PL s-ar fi răzgândit să elibereze Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru protestul organizat de această asociaţie civică întrucât ar fi convenit acest lucru cu Plahotniuc, la o întrevedere în faţa sediului PL în noaptea de 5 spre 6 iunie.

Anterior, nici liderul PL nu a negat întrevederea cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, dar a refuzat să ofere detalii despre ce au discutat.

Mai mult, la o nouă încercare de a obţine un răspuns de la Ghimpu, acesta a reacţionat impulsiv. Liderul liberalilor i-a smuls microfonul reporterului Jurnal TV şi l-a pus în geanta sa, înapoindu-i-l abia peste un sfert de oră. 

Întrebat şi a treia oară, de data aceasta în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Ghimpu a evitat din nou să spună dacă s-a întâlnit sau nu cu Plahotniuc în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar şi ce a discutat cu acesta.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.