Primarul ales afirmă că în jur de 60 de persoane, printre care şi înarmaţi, au înconjurat zona unde acesta, împreună cu echipa sa, au vrut să jubileze victoria în alegeri. 

„Nu pot părăsi această zonă, este încercuită de către indivizi suspecţi şi suntem într-un pericol absolut toţi care suntem aici. Suntem vreo 20-30 de persoane, echipa noastră. Nu vă pot spune ce se întâmplă de cealaltă parte, nimeni nu explică de ce au venit aici. Eu cred că au venit să destabilizeze situaţia, sunt înfuriaţi că au pierdut alegerile pe comuna Băcioi. Nu cunosc dacă poliţia a încercat să vorbească cu aceşti indivizi. Ne interesează care este scopul, motivul din care au venit aici. Aici este şi fratele meu, şi tatăl meu, şi susţinători din echipa noastră. Şi în campania din noiembrie, şi în această campanie am fost ameninţat cu moartea”, a declarat Vitalie Şalari, pentru Jurnal TV.


Vitalie Şalari

La locul incidentul a fost prezent şi deputatul PD Constantin Ţuţu, pe numele căruia Vitalie Şalari a depus, săptămâna trecută, o plângere la Procuratura Generală, din cauza că acesta ar fi organizat provocări violente la un eveniment electoral al PL. Văzând echipa Jurnal TV, Ţuţu a urcat repede în maşină şi a plecat, iar o persoană din anturajul său a agresat operatorul Jurnal TV, însă s-a potolit repede, în situaţia în care în jur erau numai poliţişti.

Între timp, persoanele adunate l-au agresat verbal şi l-au intimidat pe primarul ales, adresându-i cuvinte indecente, avertizându-l „să-i ţină minte” şi înjurându-l în toate felurile. 

La faţa locului au tot continuat să vină echipaje ale poliţiei.

Din informaţiile pe care le avem la această oră, primarul ales, ajutat de oamenii legii, a plecat din zona fierbinte. Între timp, în împrejurime au fost găsite buletine de vot, doar că pentru alegerile din capitală.

Vom reveni pe parcursul zilei de mâine cu detalii.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.