Liderul liberalilor a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni TV, solicitat să comenteze declaraţiile lui Candu, care a spus că „Dorin Chirtoacă ar fi un primar depăşit”.

„Eu înţeleg că domnul Plahotniuc îl vrea pe Candu primar. Funcţia de primar al capitalei este mai importantă decât cea de preşedinte de Parlament”, a replicat Mihai Ghimpu.

În opinia sa, singurul „merit” al lui Candu este, deocamdată, că e finul lui Plahotniuc, acesta nedemonstrând până acum nimic în funcţia de preşedinte al Parlamentului.

„Candu să mai aştepte înainte de a pune note. El este de două zile acolo sus şi s-a apucat să pună note”, a declarat preşedintele PL, transmite Independent.md.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Andrian Candu s-a declarat nemulţumit de activitatea lui Chirtoacă în fruntea capitalei.

„Din păcate cele două mandate nu au adus Chişinăul mai aproape de o capitală europeană. În situaţia în care oraşul a devenit mai murdar, mai prost organizat din punct de vedere al traficului, al serviciilor comunale şi altele, probabil dumnealui nu este la locul potrivit. Poate că este o persoană extraordinară, profesionistă – nu pune nimeni la îndoială, o personalitate, dar nu e la locul potrivit”, a declarat atunci preşedintele Parlamentului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.