Fiul mai mare al fostului preşedinte Petru Lucinschi, Serghei se lăuda în acei ani că este stăpân pe 4 milioane de sclavi. Întrebaţi-i pe politicienii acelor vremuri şi o să vă confirme aceste lucruri. Şi nu exagera cu nimic individul, pentru că în timp ce el îşi permitea să aibă un garaj cu zeci de maşini de lux, eu, la fel ca alte sute de mii de copii, puteam să-mi permit să mănânc îngheţată maximum de 2-3 ori pe an.

Aseară acest individ a fost arestat. S-a întâmplat la Bucureşti. A fost ridicat de către procurorii DNA chiar din vila sa de lux din Voluntari. Voluntarii, pentru Bucureşti, sunt un fel de Schinoasa pentru Chişinău. Doar că, spre deosebire de cartierul de lux din Chişinău, Voluntariul deja e părăsit cam de 20% din populaţie. Mare parte din foştii locatari sunt prin puşcării sau aresturi.

Potrivit procurorilor români, fostul stăpân peste 4 milioane de sclavi este implicat într-un dosar de trafic de influenţă şi şantaj. Oricât de ironic ar suna, la mijloc e vorba tot de-un 4 – ar fi pretins 4 milioane de euro pentru a facilita nişte tranzacţii dubioase.

El şi-a petrecut în arest noaptea trecută, urmând să fie dus în faţa instanţei pentru a i se decide soarta de mai departe. Se vede că cei de peste Prut şi-au învăţat lecţia cu Guma, criminalul condamnat în România şi protejat la Chişinău, unde se plimbă cu un Mercedes care costă cam cât ar câştiga un dascăl din salarii într-o sută de ani.

Totuşi, vedeţi cum se întâmplă în viaţa aceasta. A fost nevoie de vreo 20 de ani după dezmăţul pe care acest fecior de preşedinte şi l-a permis în Moldova, ca să fie arestat. Şi într-o altă ţară. O altă ţară pentru el şi tatăl său, nişte românofobi atroce.

Ghinionul său a fost că s-a stabilit în România. Acolo unde legea deja funcţionează, iar indivizii ca el ajung să plătească mai devreme sau mai târziu.

Între timp, în partea asta a Prutului, fratele său, ditamai mogulul media, care serveşte cu stoicism Kremlinul îndobitocind zi de zi moldovenii cu NTV-ul pe care-l patronează, stă în Parlament şi se joacă de-a legile.

Alţii, chiar mai răi decât fratele său Chiril, fură miliarde din bănci, îşi subjugă total instituţiile statului, scurg din toate părţile această Moldovă amărâtă şi n-au nicio treabă. Nicio grijă. Pentru că în CNA-ul de la noi sunt băieţii lor, Chetraru şi Zumbreanu, iar la Procuratură pramatia de Gurin.

Apropo, hai facem o comparaţie. Shor, pionul prin care s-au furat miliarde de dolari a fost şi s-a distrat pe la CNA, iar apoi a zburat cu avionul în Turcia.

Fostul stăpân al celor 4 milioane de sclavi moldoveni, dincolo de Prut, pentru şantaj şi trafic de influenţă, a fost arestat imediat…

Am văzut că mulţi se roagă ca DNA să treacă Prutul. Nu fraţilor, DNA-ul nu are cum să treacă Prutul. Noi trebuie să-l trecem, revenind acolo unde ne este locul.

Alex Cozer