„Dacă e aşa, nu vă pare că cineva vă face complice sau că asistăm la o deconspirare prematură?”, se întreabă omul de afaceri, amintind de cazul privind adresele, paşapoartele şi numerele diplomatice ale lui Shor.

De cealaltă parte, MAEIE declară oficial că nu a fost expediadă nicio solicitare privind interdicţia impusă lui Ilan Shor de a intra pe teritoriul rus.

"Este o declaraţie nefondată. Pentru a afla motivul pentru care un cetăţean al R. Moldova ar fi primit interdicţie de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse este nevoie de o solicitare în acest sens către Direcţia Afaceri Consulare din cadrul MAEIE. Ori, o astfel de solicitare din partea persoanei menţionate nu există”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Totodată, în postarea sa, Ion Sturza întreabă Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor dacă sistarea zborurilor companiei Air Moldova spre Bucureşti, începând cu 1 martie, reprezintă un semnal politic sau e „doar business”.

Amintim că pe 23 ianuarie în presă a apărut informaţia potrivit căreia, controversatul om de afaceri Ilan Shor ar avea interdicţie de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Milionarul Ilan Shor a ajuns şef la Aeroportul Internaţional Chişinău după ce statul a dat în concesiune această întreprindere, pentru o perioadă de 49 de ani companiei ruse „UK Komaks”.

Totodată, Shor a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, după ce Guvernul a cedat cota majoritară, iar în urma unei tranzacţii efectuate la Bursa de Valori, banca rusească de stat VneşEkonomBank a cumpărat aproape 25 la sută din acţiunile BEM. Ulterior, CSJ a anulat emisiunea suplimentară de acţiuni, iar BNM a instituit un administrator special la BEM.