Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, se plimba cu o prietenă vizavi de clădirea Kremlinului când s-a pomenit sub ploaia de gloanţe. Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Nemţov a fost împuşcat de patru ori de un bărbat care a ieşit dintr-o maşină albă. La locul crimei se află şi ministrul de Interne. 

Informaţia a fost confirmată şi de mai mulţi jurnalişti şi politicieni de la Moscova. Ilia Iaşin, un alt opozant rus, coleg şi prieten cu Nemţov, a mers imediat la locul tragediei, fiind chemat de prietena cu care se afla Boris Nemţov în momentul crimei. „Boris mergea pe pod cu o prietenă. S-a oprit o maşină, din ea a ieşit un bărbat şi a tras patru focuri. Din nefericire, văd acum cadavrul lui Boris”, a povestit el pentru RBK, contactat să confirme vestea tragediei.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat, pentru Intefxax, că este vorba despre un omor la comandă. Şi Vladimir Putin a exprimat public aceeaşi părere prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov. „Putin consideră că omorul politicianului de opoziţie are un caracter de provocare şi la comandă”, scrie RBK, citându-l pe Peskov.

La rândul său, Ilia Iaşin susţine că politicianul Boris Nemţov era ameninţat la greu în ultima perioadă. „În ultimul timp lucra la un raport „Putin. Război”, în care erau adunat dovezi de implicare a militarilor ruşi în conflictul din Ucraina”, afirmă Iaşin.

De altfel, într-un interviu de acum două săptămâni Boris Nemţov spunea: „Mi-e teamă că Putin o să mă omoare”