„Nu există vreun motiv real de a reproşa ceva partidului. În 2013 am mers la concesii mari pentru a-i asigura confortul de a-şi exercita mandatul de premier. Acum, după alegeri, am negociat consecvent şi dl Leancă a fost implicat deplin. Sunt sigur că dumnealui va avea curajul să recunoască faptul că nu de noi a depins. E uşor să cauţi conspiraţii în loc să analizezi la rece anumite lucruri. Despre ce fel de conspiraţii poate fi vorba, când dumnealui a participat la toate întâlnirile oficiale şi nu doar oficiale?”, a menţionat Vladimir Filat.

Liderul PLDM a mai spus că regretă plecarea lui Leancă din partid.

„Nu există motive reale pentru o astfel de decizie. Am un singur regret şi anume că Iurie a considerat că-şi poate ajuta ţara doar din funcţia de prim-ministru. Din experienţă personală vă spun că nu este aşa. Plecarea oricărui membru este regretabilă. Îi mulţumesc pentru activitatea sa, voi continua să comunic cu dumnealui şi, dacă va fi necesar, să-l ajut”, a conchis Filat.

Asta după ce, în această după-amiază, Iurie Leancă a anunţat că părăseşte rândurile PLDM şi lansează un nou proiect politic. Fostul premier şi-a motivat decizia prin faptul că negocierile pentru formarea coaliţiei de guvernare au fost mimate şi că, din start, miza PLDM şi PD a fost o coaliţie cu PCRM. Astfel, PLDM şi-a trădat electoratul şi s-a aruncat în braţele Partidului Comuniştilor, consideră Leancă.