„Începând de astăzi, revin în partid şi voi participa în mod direct la formarea majorităţii parlamentare care să asigure o guvernare stabilă şi care sper să reuşească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea preşedintelui ţării în luna martie, anul viitor”, se arată într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

„Scopul meu şi al PD este să participăm la crearea unei majorităţi care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de şoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic şi social, cât şi politic”, a adăugat oligarhul.

Nici până acum Plahotniuc însă nu a stat prea departe de negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să voteze un nou guvern.

La discuţiile dintre PD, PLDM, PL şi deputaţii din grupul Leancă a participat şi controversatul om de afaceri Serghei Iaralov, un personaj din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, care, deşi este membru al Partidului Democrat, nu deţine acum nicio funcţie publică. „Este dovada clară că plecarea lui Plahotniuc din legislativ NU a schimbat nimic în ecuaţia puterii, sforile fiind trase în continuare, din umbră, de controversatul oligarh”, au comentat analiştii politici.

Întâmplător sau nu, chiar în ziua în care Plahotniuc a anunţat că revine în politică şi că va participa direct la formarea majorităţii parlamentare, 14 deputaţi PCRM au declarat că părăsesc fracţiunea şi partidul şi că sunt gata să se alăture acestor discuţii.