„Fie vom edifica o platformă nouă, fie că vom merge pe ideea unui partid existent, pentru a diminua din riscurile pe care ni le poate crea această guvernare criminală în frunte cu Plahotniuc şi ministrul său de Justiţie. Astfel, vom lansa un site, unde vor fi expuse deciziile luate”, a declarat Năstase.

Preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale a adăugat că întrucât situaţia politică din Republica Moldova a atins punctul său critic, partidele politice au pierdut contactul cu alegătorii şi servesc intereselor lui Plahotniuc, iar programele electorale nu mai au nicio valoare după ce oligarhii ajung la putere, iată de ce este extrem de important să fie creată o nouă mişcare politică.

„Alegerile anticipate bat la uşă, acestea vor putea avea loc chiar în primăvara lui 2016. Astfel, dând curs proclamaţiei din 6 septembrie 2015, dar şi rezoluţiei populare, purcedem la edificarea unei mişcări politice de alternativă şi a listei nominale a unui guvern de încredere”, a subliniat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.

„Programul noii mişcări politice va avea la bază revendicările din 6 septembrie, dar şi demararea procesului de investigare şi tragerea la răspundere a beneficiarilor din furtul miliardului”, a adăugat Năstase.

Totodată, Năstase a făcut apel către alegători, dar şi către primarii de raioane pentru a da dovadă de profesionalism şi să depună dosarele pe site-ul care va fi lansat, pentru ca ulterior, candidaturile acestora să fie alese şi să facă parte din alternativa politică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.