„Cred că este o provocare. Este un lucru ieşit din comun pentru că cei care nu pot să se manifeste într-un fel sau altul o fac prin mijloace care nu sunt omeneşti. Să vii de pe partea dreaptă şi brusc să coteşti în stânga, apoi să iei furtunul şi să-l îndrepţi. Cred că totul a fost intenţionat. Cine? Asta va constata ancheta”, a declarat Tudor Deliu.

„Cel care a organizat această tărăşenie corespunde exact cu conţinutul din autospecială”, a spus scurt Maria Ciobanu.

„Denotă un nivel moral sub orice critică. Oricare ar fi nemulţumirea, protestul, el trebuie exprimat într-un mod paşnic, decent. Derapăm de la anumite norme democratice. Asemenea gesturi descalifică pe cei care au făcut lucru acesta. Nu cunosc cine a făcut-o. Am văzut că domnul Usatîi, publicând despre aceasta, în mod indirect şi-a asumat paternitatea acestei acţiuni. Nu pot să-l învinuiesc pentru că nu am văzut probe”, a adăugat Valeriu Ghileţchi.

Renato Usatîi a precizat însă anterior că nu are nicio legătură cu această faptă. Între timp, subiectul a ajuns şi în presa internaţională. "În Moldova politica este de rahat, la propriu." - asta titrează Washington Post, care a scris că scena surprinsă la sediul PLDM este una bizară şi revoltătoare. Imaginile au fost difuzate si de Euronews, dar şi de postul australian de televiziune ABC News.

Amintim că trei tone de fecale au fost descărcate duminică dimineaţa în faţa sediului PLDM. Şoferul le-a spus poliţiştilor că a lovit un pilon electric, apoi autoutilitara a fost proiectată în scările clădirii. În urma loviturii, o trapă a cisternei ar fi cedat, iar încărcătura a ajuns pe asfalt.

Această variantă este însă contrazisă de reprezentanţii Serviciului de presă al PLDM. Pe marginea acestui caz oamenii legii au deschis dosare penale pentru huliganism şi l-au reţinut pe şofer şi pe pasagerul său. Bănuiţii riscă o amendă de până la 14 mii de lei sau şapte ani de puşcărie.