„Foarte mulţi funcţionari publici au fost supuşi presiunilor lui Vladimir Plahotniuc. Angajaţii de la Registru, Moldtelecom, Poşta Moldovei şi Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei au fost capacitaţi să aducă câte 10 numere de telefon la care ar fi sunat pentru a-i îndemna să voteze PD. Cunosc foarte mulţi oameni care au fost nevoiţi să sune prietenilor şi să le spună că în cazul în care îi sună cineva să le zică că vor vota PD, altfel riscă să rămână fără lucru. N-a existat niciodată o presiune atât de mare a omului simplu. Criminalul ăsta este în panică mare, ştie că nu va trece pragul electoral”, menţionează Sergiu Mocanu.

Mai mult, liderul Antimafie susţine că PD, PL şi PLDM ar avea un singur staff în fruntea căruia se află nimeni altul decât Vladimir Plahotniuc, o dovadă în acest sens ar fi inactivitatea liberalilor şi a liberal-democraţilor în teritoriu.

„O asociaţie a studenţilor îi cheamă pe oameni într-o scrisoare să voteze PD, PL şi PLDM. Aceleaşi grupuri de persoane încleie afişe de la toate trei partide. Ce-i asta? Există un singur staff electoral pentru toate trei formaţiuni. Campania electorală pentru PLDM şi PL o face Plahotniuc. El a subordonat aceste partide politice prin atacuri raider politice şi toţi se duc legaţi în hău”, declară Sergiu Mocanu.

Totodată, preşedintele MPA subliniază că Vladimir Plahotniuc se află şi la originea ideii de a exclude Partidul Patria în frunte cu Renato Usatîi din campania electorală.

„Eu nu ştiu de ce Renato Usatîi a fost admis în această campanie electorală, doar el a făcut o sumedenie de încălcări. Omul ăsta a povestit cum l-a mituit pe Vlad Filat şi Procuratura nu l-a anchetat. Plahotniuc a avut nevoie de Usatîi în campania electorală ca să bată în Filat. Acum, când a văzut că acesta rupe din electoratul PD şi nu are cum să treacă pragul electoral, în mod brutal îl scoate din campania electorală. În această situaţie, Comisia Electorală Centrală este un pluton de execuţie”, precizează Sergiu Mocanu.

Urmăriţi mai jos şi alte declaraţii făcute de Sergiu Mocanu.