După Republica Moldova, prin rotaţie, preşedinţia GUAM este preluată de către Ucraina. Preşedintele Delegaţiei ucrainene la Adunarea Parlamentară GUAM, Rustam Raupov, a specificat că Ucraina preia preşedinţia organizaţiei într-o perioadă complicată pentru ţară. 

Ucraina îşi stabileşte ca prioritate pentru perioada în care va deţine preşedinţia GUAM – de a contribui la rezolvarea paşnică a conflictelor din ţările membre ale organizaţiei.

Rustam Raupov a adăugat că ţara sa are nevoie de susţinere şi contează pe faptul că va fi susţinută de către statele membre ale GUAM. La conferinţa de presă de la finalul sesiunii, preşedintele Adunării, deputatul Anatolie Dimitriu, a declarat că, în pofida unui an greu şi complicat, priorităţile stabilite de Republica Moldova la preluarea preşedinţiei GUAM au fost realizate cu succes.

S-a reuşit consolidarea formatului GUAM, apropiind statele membre ale organizaţiei de ţările baltice, statele Visegrad şi SUA.

Cea de-a şaptea sesiune a AP GUAM s-a desfăşurat în perioada 10-11 noiembrie la Chişinău. În ţara noastră s-au reunit deputaţi din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Republica Moldova, reprezentanţii Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, ai Adunării Parlamentare a Ţărilor Vorbitoare de Limbi Turcice şi ai Grupului Visegrad, diplomaţi şi reprezentanţi ai Guvernului.