VIDEO

Ultima ştire

Partidul Nostru: Votul mixt nu are nimic comun cu viitorul democratic al Republicii Moldova

Partidul Nostru: Votul mixt nu are nimic comun cu viitorul democratic al Republicii Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 25.07.2017 19:34
Votul mixt nu are nimic comun cu viitorul democratic al Republicii Moldova, nici cu bunăstarea cetăţenilor. Dimpotrivă, va duce la izolarea ţării. Declaraţia fost făcută de membrii formaţiunii „Partidul Nostru” în cadrul unei conferinţe de presă. În acest context, politicienii i-au îndemnat pe deputaţii care nu sunt de acord cu adoptarea acestei legi să o conteste la Curtea Constituţionale.

„Votul mixt nu are nimic cu viitorul democratic al Republicii Moldova, votul mixt nu are nimic cu bunăstarea cetăţeanului de rând, votul mixt inevitabil va duce la izolarea Republicii Moldova pe plan regional şi internaţional, votul mixt va transforma Moldova, astfel, în Coreea de Nord a Europei de Sud-Est”, a spus Ilian Caşu, vicepreşedintele formaţiunea „Partidul Nostru”.

„Această decizie comună a Partidului Democrat şi a Partidului Socialiştilor a oficializat tandemul Plahotniuc-Dodon. Îndemnăm deputaţii care nu sunt de acord cu această hotărâre să o conteste la Curtea Constituţională. Noi solicităm să fie anulată această lege şi vom continua să protestăm împotriva ei”, a declarat Dumitru Ciubaşenco, vicepreşedintele formaţiunea „Partidul Nostru”.

În cadrul conferinţei a intervenit prin Skype şi liderul formaţiunii, Renato Usatîi, care se află la Moscova. El susţine că Plahoniuc şi Dodon au întocmit un program comun al sărbătorilor oficiale.

„Dodon s-a transformat într-un om gros de obraz şi minte oamenii. Toate înţelegerile lui cu Plahotniuc le prezintă ca pe nişte victorii. Înţelegeţi până unde a ajuns Dodon dacă, de exemplu, el cu Plahotniuc, ca să ştiţi, au împărţit pentru un an înainte toate sărbătorile oficiale la care poate să participe Dodon şi la care nu. De exemplu, toată ţara se pregăteşte de Ziua Independenţei. Plahotniuc i-a interzis lui Dodon să organizeze un concert, dar i-a permis pe 24 august să sărbătorească „Ziua eliberării Moldovei”, a spus Renato Usatîi, liderul formaţiunea „Partidul Nostru”  

Membrii formaţiunii au emis o declaraţie în care au criticat legea privind modificarea sistemului electoral şi au cerut anularea ei. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei nu a răspuns la telefon, iar şeful Serviciului de presă al PD a refuzat să comenteze acuzaţiile lansate de politicieni, însă a precizat că, opiniile cu privire la votul mixt sunt separate în societate.

vezi articolul complet

ULTIMELE ŞTIRI

Articole