image
Sursa foto: Jurnal.md

EXPERT, despre deportarea cetățenilor turci: Toată procedura e ILEGALĂ; Prejudiciile de imagine pentru RM sunt foarte mari

Toată procedura deportării celor şapte cetăţeni turci, angajaţi ai reţelei de licee Orizont, a fost ilegală, afirmă directorul Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

„SIS a anunțat că cei șapte cetățeni turci au fost declarați indezirabili. Decizia de a declara o persoană indezirabilă se ia de către Biroul de Migrație și Azil. Biroul de Migrație și Azil a declarat vineri că ei nu cunosc vreo procedură de a declara indezirabili și ei nu au fost implicați în genere în această operațiune. Dacă nu există o decizie de a declara persoana indezirabilă din partea Biroului de Migrație și Azil, toată procedura este ilegală, conform legislației moldovenești”, a declarat Gribincea la Europa Liberă.

În opinia expertului, „prejudiciile de imagine pentru Republica Moldova sunt foarte, foarte – aș spune așa – dăunătoare pentru Republica Moldova, însemnând că statul Republica Moldova își poate permite să rețină ziua în amiaza mare pe orișicine contrar legii și să facă cu el ce dorește”.

„Asta nu-i deloc compatibil cu principiile unui stat de drept pe care Republica Moldova pretinde că le respectă. (...) Într-o țară care respectă regulile de joc – haideți să le spunem așa – în astfel de situații, directorul SIS și ministrul Afacerilor Interne ar fi fost demiși fără ezitare”, a mai spus Vladislav Gribincea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: