image
Sursa foto: border.gov.md

Patru cetățeni ai Iranului au încercat să intre în Republica Moldova cu actele de identitate falsificate; Cum au fost prinși

Patru cetățeni ai Iranului au încercat să intre în Republica Moldova cu actele de identitate falsificate. Planurile acestora au fost date peste cap de polițiștii de frontieră. Incidentele au fost semnalate în ultimele 24 de ore.

După sosirea cursei regulate Istambul – Chișinău, la linia de control s-a apropiat două persoane, mama și fiul. Acestea au oferit pentru autorizarea trecerii, pașapoartele cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile poloneze.

În timpul verificărilor adiționale au fost găsite pașapoartele autentice eliberate de instituția competentă din Iran. Atât mama cât și fiul au recunoscut că și-au perfectat actele de călătorie prin intermediul unui necunoscut.

La câteva ore distanță, pe aceeași cursă, alți doi cetățeni ai „Olandei” s-au prezentat la controlul de frontieră. Și în acest caz, au fost semnalate semne vădite de falsificare asupra documentelor biometrice, fiind supuse examinării speciale.

Simultan, polițiștii de frontieră au verificat toaleta din sala de sosire unde a fost găsit un pașaport deteriorat, țara de origine fiind Iran.

În ambele cazuri, au fost întocmite procese verbale de audiere și constatare a faptei săvârșite. Actele sunt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Toate patru persoane au făcut cale întoarsă cu aceeași destinație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: