image
Sursa foto: sustinem.md

Oficiali ai sportului european și mondial: Campionatul european de haltere din Moldova, o competiție organizată impecabil

Organizare impecabilă, infrastructură performantă, atenție la detalii și suport total din partea autorităților. Acestea sunt impresiile înalților oficiali ai sportului european și mondial despre Campionatul european de haltere, organizat în premieră în Republica Moldova.

”Am participat la două Jocuri Olimpice, circa 20 de Campionate Mondiale și 25 de Campionate Europene, dar din punctul meu de vedere pot spune că pentru prima dată sunt foarte calm, fără griji pentru vreo problemă. Țin să mulțumesc Federației de Haltere din Republica Moldova, comitetul local de organizare și Guvernului Republicii Moldova, în special Ministerului Educației și Cercetării, care au oferit tot suportul pentru acest eveniment. Fără suportul autorităților nu am fi fost în stare să organizăm competiția”, a subliniat secretarul general al Federației Europene de Haltere, Milan Mihajlovic.

Iar președintele Federației Mondiale de Haltere este convins că debutul cu succes la europene oferă țării noastre și dreptul de a găzdui și campionatul mondial.

„Sunt fericit să fiu prezent la Campionatul European de Tineret din Moldova. E un eveniment foarte important! Mi-aș dori ca pe viitor Moldova să organizeze un Campionat Mondial de tineret! Sunt fericit să văd nivelul la care a fost pregătit această competiției. La acest nivel, Moldova poate organiza un Campionat Mondial”, a menționat președintele Federației Mondiale de Haltere, Mohamed Hassan Jaloud.

La rândul său, șeful Federației de Haltere din Republica Moldova susține că organizarea competiției nu ar fi fost posibilă fără aportul autorităților.

”Suportul care ne-a fost acordat de către Ministerul Educației și Cercetării este de 5 milioane de lei. Ne-au dat chiar mai mult decât am cerut. Fără acest ajutor, cu siguranță, nu ar fi fost posibil. Ministerul ne-a acordat această încredere de la bun început și ne-a împins”, a conchis Antonio Conflitti.

Campionatul European de Haltere, destinat tinerilor, are loc în perioada 1-10 iulie la Arena Chișinău. Competiția a adunat aproximativ 400 de sportivi din 38 de state, iar țara noastră este reprezentată de 32 de halterofili.

”Este o mândrie că recorduri europene se stabilesc la competiții internaționale de așa rang, organizate chiar în țara naostră și este o mândrie că autoritățile noastre au reușit să organizeze impecabil un campionat de asemenea anvergură”, a conchis președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.

Bugetul pentru organizarea Campionatului European de Halere este de 10 milioane de lei. Evenimentul va dura până luni, 10 iulie, iar intrarea pe tot parcursul competiției este liberă.

Republica Moldova găzduiește un campionat internațional, mai exact Campionatul European de Haltere Under-15. Aproximativ 400 de sportivi din 37 de țări participă la evenimentul organizat în premieră în tara noastră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: