image
Sursa foto: Jurnal.md

Ședință „specială” la Guvern: „Ajutorul de sărbători”, pentru mai mulți beneficiari; Executivul își asumă răspunderea

Guvernul s-a întrunit în ședință neordinară în această dimineață, având pe ordinea de zi o singură chestiune - un proiect de lege privind acordarea „ajutorului de sărbători” de 600 de lei pentru încă 60 de mii de beneficiari.

Întrucât Parlamentul deja nu mai poate vota astfel de proiecte, premierul Pavel Filip a anunțat că Guvernul își asumă răspunderea.

Ședința Guvernului a fost anunțată doar cu 20 de minute înainte să înceapă, Filip precizând că este „o ședință cu o procedură specială și cu o ocazie specială”.

Potrivit proiectului de lege, care nu a fost publicat deocamdată, lista beneficiarilor de alocația unică de 600 de lei vor se extinde cu cei care au atins vârsta de pensionare, însă nu au stagiul complet de muncă și astăzi primesc o alocație de câteva sute de lei.

Totodată, o altă categorie ține de persoanele cu disabilități de toate gradele și persoanele care primesc o alocație pentru că și-au pierdut întreținătorul.

Filip a precizat că acest „ajutor de sărbători” este posibil datorită „dinamicii pozitive a încasărilor la buget, a economiei care a devenit mai stabilă și a prognozelor pentru 2019”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: