image
Sursa foto: Getty Images

Conducerea Interului i-a dat ultimatum lui Spalletti: Mourinho şi Conte aşteaptă la cotitură

Ultimele rezultate înregistrate de Inter Milano în Serie A, 0-0 cu Sassuolo şi 0-1 cu Torino, dar mai ales prestaţiile echipei i-au aruncat pe nerazzurri într-o mini-criză şi au făcut ca viitorul lui Luciano Spalletti să devină incert.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, tehnicianul interist a primit un ultimatum din partea conducerii. Concret, şefii clubului i-au cerut locul 3 la finalul sezonului şi câştigarea unui trofeu.

Informaţia a apărut după ce, luni seară, Spalletti şi oamenii din conducere s-au întâlnit într-un restaurant milanez. Sursa citată notează că, pe lângă situaţia actuală a echipei, s-a discutat şi despre posibilele transferuri din această perioadă de mercato, care se va încheia pe 31 ianuarie.

În acest moment, Inter ocupă poziţia a treia în campionat, cu un avans de 5 puncte faţă de locul 4, pe care se află rivala AC Milan, şi este calificată în sferturile de finală ale Cupei Italiei, unde va juca pe teren propriu cu Lazio, şi în 16-imile Europa League, competiţie în care adversară îi va fi Rapid Viena.

Dacă antrenorul de 59 de ani nu va reuşi să îndeplinească obiectivele fixate de conducere, nu va fi pe banca nerazzurrilor şi în stagiunea viitoare. Pe lista posibililor înlocuitori se află, deocamdată, două nume. Este vorba despre Jose Mourinho şi Antonio Conte.

Mourinho ar fi alegerea firească, ţinând cont de trecutul său interist şi de succesul pe care l-a avut în cele două sezoane petrecute pe Giuseppe Meazza. În schimb, Conte ar fi soluţia agreată de noul administrator delegat al clubului, Beppe Marotta, cei doi făcând echipă la Juventus, unde au cucerit împreună 3 titluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: