image
Sursa foto: jc.md

Federația Moldovenească de Fotbal, acuzată de falsificare

O echipă de tineri fotbaliști protestează în fața clădirii Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Comitetul de Competiții al Federației Moldovenești de Fotbal a descalificat această echipa din Divizia Națională a Campionatului Național pe motiv că unul din jucători ar fi fost legitimat cu acte false. La rândul său, echipa CSC DINAMO U-14 cere revizuirea deciziei de descalificare și acuză că anume comitetul ar fi falsificat legitimația.

Conform deciziei din 5 iunie 2019, Comitetul de Competiții al FMF a constatat, în urma unui denunț parvenit de la o echipă concurentă, că unul dintre jucătorii echipei CSC DINAMO U-14 ar fi fost legitimat cu acte false și că ar fi participat în componența echipei la 17 meciuri din Campionatul R. Moldova la Fotbal, Copii și Juniori, Ediția 2018-2019. Este vorba de un junior născut în decembrie 2004, pe când regulamentul FMF spune că în această generație de fotbaliști pot participa doar cei născuți în 2005 și 2006. Astfel, FMF a decis să anuleze aceste meciuri ale CSC DINAMO U-14 , descalificând-o cu 102 puncte și retrogradând-o cu o treaptă.

fmffmf

Indignați, părinții argumentează că de fapt comitetul ar fi falsificat legitimația despre care este vorba, prin aplicarea ștampilei federației peste datele de identitate deja falsificate ale fotbalistului. Părinții tinerilor prezintă acest act, unde se vede clar anul de naștere modificat al fotbalistului cu un corector, peste care a fost aplicată ștampila FMF.

„Ei, când au aplicat ștampila peste acest corector, nu au văzut falsul? Se înțelege foarte clar că anume federația a modificat anul nașterii cu corectorul și apoi au aplicat ștampila. Doar că nu au fost atenți și nu au văzut această probă a noastră”, explică părinții.

Reporterul Jurnal de Chișinău nu a fost lăsat să intrăm în sediul FMF ca specialiștii acestei instituții să explice ce se întâmplă de fapt.

Contestația echipei descalificate a fost analizată de Comitetul de Apel al FMF astăzi, la ora 13.00. Membrii comitetului au menținut vechea decizie. Echipa de fotbaliști, susținuți de părinți, au angajat un avocat și anunță că vor merge până în pânzele albe.

Citeşte mai mult despre

FMF

Noutăţile partenerilor

comentarii: