image
Sursa foto: mediafax.ro

Brazilia: Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică

Indivizi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică din statul Rio de Janeiro, a anunţat poliţia, care a precizat că forţele de securitate ce escortau convoiul au ripostat,astfel că vehiculele cu uraniu au ajuns în siguranţă la destinaţie.

Convoiul a fost atacat marţi după-amiază în momentul în care traversa o zonă controlată de grupuri de traficanţi de droguri în localitatea Angra dos Reis, un oraş turistic situat la 145 de kilometri de Rio de Janeiro, informează postul BBC News.

Poliţia a anunţat că nicio persoană nu a fost rănită în urma schimbului de focuri între forţele de securitate şi atacatori.

Convoiul a ajuns în siguranţă la centrala nucleară Angra 2 în aproximativ 20 de minute după atac, scrie mediafax.ro.

Atacatorii au vizat poliţiştii care făceau parte din convoi în momentul trecerii prin zona comunităţii Frade, a comunicat poliţia federală braziliană.

„Din păcate, atacurile infractorilor au devenit frecvente în această zonă ... O regiune atât de frumoasă, cu mare căutare turistică, a devenit un loc periculos", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei federale, José Hélio Macedo, citat de ziarul O Globo.

Uraniul era transportat în containere blindate şi nu prezenta niciun risc, având acelaşi nivel de radioactivitate ca atunci când se găseşte în natură, a transmis agenţia nucleară a Braziliei, Eletronuclear.

Noutăţile partenerilor

comentarii: