image
Sursa foto: AFP

Două prezicătoare, executate în public în Coreea de Nord, în fața a zeci de mii de oameni

Două prezicătoare au fost executate în public, iar o a treia a fost închisă pe viață, în Coreea de Nord, în fața unei mulțimi de zeci de mii de oameni, care ar fi fost obligați să participe la procesul public și să asiste la execuții, relatează Radio Free Asia citat de Digi24.

Femeile formaseră un grup numit Seven Star și susțineau că au doi copii de 3, respectiv 5 ani, care pot invoca un spirit și pot prezice viitorul. Sute de mii de oameni au fost aduși să asiste la procesul public care a avut loc în orașul Chongjin, din nordul Coreei de Nord, în luna martie.

Potrivit Radio Free Asia, execuțiile publice au avut ca scop „menținerea ordinii sociale”, în condițiile în care autoritățile nord-coreene se tem că obiceiul cititului în palmă sau ghicitului au devenit prea răspândite.

„Chiar și oficialii de rang înalt și familiile autorităților judiciare merg adeseori la prezicătoare înainte să planifice nunți sau să facă parteneriate de afaceri”, a declarat o sursă citată de Radio Free Asia.

Un raport din 2014 întocmit de Organizația Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului arată că execuțiile publice sunt puse în aplicare în mod regulat drept o metodă pentru a menține controlul asupra populației.

„Autoritățile din Coreea de Nord pot pune în aplicare execuții, cu sau fără organizarea unui proces, în public sau în secret, drept răspuns la infracțiuni politice sau de alte tipuri, care nu se numără adeseori printre infracțiunile grave”, se arată în raport, adăugând că „execuțiile publice servesc la instaurarea terorii în rândul populației”.

De asemenea, se estimează că mii de nord-coreeni sunt închiși pe viață în lagăre, ceea ce echivalează practic cu o condamnare la moarte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: