image
Sursa foto: captură Europa Liberă

Amnesty International condamnă modul VIOLENT în care au fost evacuați protestatarii și sesizează comunitatea internațională

Amnesty International Moldova este profund îngrijorată de acțiunile polițiștilor care au evacuat în mod violent protestatarii pașnici din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și a cafenelei „Guguță”, neavând temeiuri motivate.

Amnesty International Moldova cere autorităților din RM să se reabiliteze în fața protestatarilor pașnici, drepturile cărora au fost vădit încălcate la 27 august, să repare în termen cât mai restrâns prejudiciile morale și materiale cauzate mișcării civice democratice „Occupy Guguță” și a altor protestatari pașnici lezați în drepturi.

Totodată, organizația cere guvernării să investigheze prompt cauzele leziunilor corporale, cauzate unor protestatari pașnici.

Amnesty International Moldova atenționează și comunitatea internațională cu privire la pericolul iminent de limitare a dreptului la libera asociere și întrunire în Republica Moldova, cerând autorităților întoarcerea în albia legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: